Belföld

Mobilnavigációs szolgáltatás már hazánkban is

A mobil navigáció vezető vállalata a svéd Wayfinder Systems elindította Magyarországon új, mobiltelefonos navigációs szolgáltatását - jelentette be Drozda Balázs,a cég magyarországi irodájának területi eladási menedzsere.

A szolgáltatás használatához egy kompatibilis mobiltelefonra és egy kisméretű GPS – helymeghatározásra alkalmas – vevőkészülékre van szükség – ismertette.

A szolgáltatás egy teljes értékű hangutasításos, úgynevezett házszámpontos navigációs rendszerként működik, amely pontosan megmutatja a felhasználó pozícióját és magyar nyelven hangosan figyelmeztet minden szükséges irányváltás előtt.

A rendszer segítségével bárki – gépjárművel vagy gyalogosan – könnyen eljuthat egy város vagy az ország egyik pontjáról a másikra. A jövő év elejétől az ország minden településén használható lesz a rendszer ugyanúgy, mint a nyugat-európai országokban – közölte Drozda Balázs.

A szolgáltatást az újságíróknak a Sony Ericsson P910i intelligens mobiltelefonon mutatták be, mert ezzel a készülékkel lehet a szolgáltatás legteljesebb körét igénybe venni.

Drozda Balázs elmondta: a jövő évben néhány ezer darab mobil helymeghatározó készülék eladásával számolnak Magyarországon.Jelenleg egy éves előfizetésre van szükség, de a későbbiekben Wayfinder célja, hogy a navigációs szoftver a mobilszolgáltatókon keresztül havi díjas szolgáltatásként legyen elérhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik