Belföld

Megszűnik a Keravill

A Fotex Rt. leányvállalatának, a Keravill Rt.-nek csütörtöki közgyűlése a társaság gazdálkodási eredményei és piaci lehetőségei alapján a cég jogutód nélküli, végelszámolással történő megszüntetéséről döntött.

A Fotex Rt. közleményben indokolta a cég meszüntetését. E szerint  a műszakicikk-kiskereskedelem piacára belépett kereskedelmi többletkapacitások kereslet-szétterítő hatásával egyidejűleg jelentkező árverseny hatásaként, a műszaki cikkek kiskereskedelme gazdaságosan nem folytatható.


A tevékenység fenntartása a tulajdonosoktól olyan mértékű, folyamatos tőkebevonást igényelne, amely a jelenlegi piaci feltételek mellett gazdaságilag indokolatlan és ésszerűtlen volna. A társaság jogutód nélküli megszüntetése végelszámolással történik, amelynek kezdő időpontja 2004. december 10.

A harmadik idei negyedévet a Fotex 8 millió forintos veszteséggel zárta. Már ekkor látszott, hogy a Keravill nem bírja az erősödő árversenyt, és folyamatos visszavonulásra kényszerül. A tavaly még 43 boltban árusító cég a negyedév végén már csak 15 műszaki boltot üzemeltetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik