Belföld

Informatikai képzést kapnak az elítéltek

Az idén januárban indult Cisco Hálózati Akadémia Program keretében 12 fogvatartott sikeresen vizsgázott Nagyfán, és újabb10 fogvatartott kezdi meg a képzést Kecskeméten ugyanezen program kapcsán.

A Cisco Hálózati Akadémia Program célja, hogy minden intézményben azonosan magas színvonalon – a legkorszerűbb e-learninges technológiát és valós körülményeket szimuláló gazdagon felszerelt laboratóriumot használva – sajátítassa el a hallgatókkal a számítógépes hálózatok tervezésével, építésével és üzemeltetésével kapcsolatos ismereteket. Ezzel a munkaerőpiacon egy rendkívül versenyképes és keresett hálózati szakképesítést nyújtva.

Hasonló kezdeményezés létezik már az Egyesült Államokban, és Nagy-Britanniában, a kecskeméti a negyedik ilyen intézmény a világon.

A képzés lebonyolítását a büntetés-végrehajtási intézetekben informatikai oktatási tapasztalatokkal rendelkező Centrál Oktató Központ Kht. végzi a Cisco Systems Magyarország együttműködésével.

A képzést sikeresen elvégző fogvatartottaknak szabadulásuk után lehetőségük nyílik arra, hogy a megszerzett hálózati szakismeretek alapján egy független tesztközpontban megszerezzék a nemzetközileg elismert CCNA (Cisco Certified Networking Associate) minősítést.

A képzés továbbá az Országos Képzési Jegyzékben „informatikai hálózatirendszer-telepítő” elnevezésű szakma követelményeire is felkészít, így a képzés végén sikeres OKJ vizsgát tevők államilag elismert szakképzési bizonyítványt is szerezhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik