Belföld

Ismét Széles az MGYOSZ elnöke

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) csütörtöki közgyűlésén 96 szavazattal újraválasztották az eddigi elnököt, Széles Gábort, a Videoton Holding elnökét.

Széles Gábor mellett a másik jelölt, Székely Péter, a Transelektro Csoport elnök-vezérigazgatója volt, aki 77 szavazatot kapott. Az MGYOSZ általános alelnöke Orbán István, az Egis vezérigazgatója lett.

A szavazást megelőző beszédében Széles Gábor hangsúlyozta, hogy a munkaadói szervezetek között szorosabb összefogásra lenne szükség egy-egy adott témában. Véleménye szerint erősíteni kell a kapcsolatokat a külföldi partner-szervezetekkel és felhívta a figyelmet a felértékelődő regionális szerveződésre.

“Néhány éven belül létre kell hozni a Gazdaság Házát, amely Budapesten a Kossuth téri kamarai székházban kaphatna helyet” – jelentette ki Széles Gábor.

A magyar vállalkozások export versenyképessége-, a hazai munkahelyek megőrzése-, s az idegenforgalom érdekében egyaránt változást követel a szervezet az árfolyam politikában. Az MGYOSZ véleménye, hogy a jelenleginél néhány százalékkal gyengébb, de stabil forint szolgálja a magyar gazdaság érdekeit – áll a közgyűlési határozatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik