Belföld

A Bosch bővíti hatvani gyárát

13,5 millió eurós beruházással 20 ezer négyzetméteres gyártócsarnokkal bővült a Robert Bosch Elektronikai Kft. hatvani gyára, így 70 ezer négyzetméternyi területen gyártanak majd autóelektronikai berendezéseket.

A Bosch sajtófőnöke, Raveczki Róbert elmonmdta, hogy az új csarnokban további 20 millió euró értékű gépek és berendezések kapnak helyet. A bővítések nyomán 2006-ra 2 ezerre nő a dolgozók létszáma, miközben 2004 elején még csak mintegy 900-an dolgoztak az üzemben. 

A Bosch 1998 óta működő hatvani üzemében műszerfalakat, menetstabilizátor érzékelőket, sebességváltó és fékrendszer-vezérlőket, légzsákrendszereket, üzemanyag-befecskendező vezérlőegységeket gyártanak az autóipar számára. A jövő évtől megkezdik kormánymű vezérlőegységek előállítását is. 

A mostani beruházás része annak a programnak, amelynek végrehajtása során a Bosch-csoport 150 millió euró értékű fejlesztést hajt végre Észak-Magyarországon.

Ennek keretében Miskolcon gépjárművillamossági és kéziszerszám-gyártó, Egerben pedig pneumatikai alkatrészeket előállító üzemet létesített a Bosch-csoport – közölte Raveczki Róbert.

Korábban Francz Ferenbach, a Robert Bosch GMBH elnöke elmondta: az elmúlt év végén 10 telephelyen 2850 embert foglalkoztatott Magyarországon a társaság. Az érdekeltségek összforgalma elérte a 249 millió eurót, az idén pedig már 450 millió eurós árbevétellel számolnak.

A Bosch-csoport forgalma egyébként az elmúlt évben, világviszonylatban 36 milliárd euró volt. A cég 249 telephelyen 232 ezer munkatársat foglalkoztat világszerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik