Belföld

Az OTP-é lett a Nova Banka

Az OTP Bank Rt.-é lett a horvát Nova Banka. A szerződéseket kedden aláírták, a 236 millió eurós vételárat jövőre fizetik ki a hetedik legnagyobb horvát bankért.

Megelégedéssel az OTP Bank, hogy a Nova Banka d. d. eladói a magyar bank ajánlatát ítélték a legjobbnak a horvátországi hitelintézet 95,59 százalékának megvásárlására kiírt pályázaton – áll a bank közleményében. Az OTP Bank 2004. november 24-én nyújtotta be a magántulajdonban lévő Nova Banka részvénycsomagjának megvásárlására vonatkozó kötelező érvényű ajánlatot.


A kedvező elbírálás alapjául a reális vételár, a minden lényeges tranzakciós feltételt tartalmazó ajánlat, illetve a részvény-adásvételi szerződés tervezete szolgált. A 236 millió eurós vételárat a horvátországi hitelintézet jelenlegi és potenciális üzleti értéke, valamint a horvátországi pénzügyi piac kedvező növekedési kilátásai alapozták meg. A részvény-adásvételi szerződést az eladók és a vevő képviselői már tegnap, azaz 2004. december 7-én aláírták. A szükséges engedélykérelmek benyújtása előkészítés alatt áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik