Belföld

Az MVSZ szerint csalások történtek a népszavazáson

Csalások sorozatát tapasztalták a népszavazást kezdeményező világszövetség szavazóbiztosai a különböző szavazókörökben a hét végi népszavazáson - jelentette ki Herpai Sándor, a Magyarok Világszövetségének kampányfőnöke.

“Minden közvélemény-kutatás arról beszélt, hogy óriási fölényben vannak az igenek a nemekkel szemben. Az utolsó héten nem történt olyan jelentős esemény, amely látványosan befolyásolta volna a választói akaratot” – mondta Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke.


Ezzel szemben egy hét múlva majdnem 50 százalékos választói “akaratmódosulás” volt a népszavazáson – hangoztatta Patrubány Miklós.


A sajtótájékoztatón levetítettek egy felvételt, amit a Hungária Televízió készített a IX. kerületi 16-os szavazókörben. A felvételen az urnákon elhelyezett címkén a “EU parlamenti választás” felirat volt látható, ugyanakkor az ilyenkor kötelező körbélyegző hiányzott a címkéről.


Herpai Sándor egyéb rendellenességekre is felhívta a figyelmet. Vác 1-es számú szavazókörében már elhunyt személyek neve is szerepelt a névjegyzékben. Előfordult olyan eset is, amikor a jegyzőkönyvet nem voltak hajlandóak megmutatni az MVSZ által delegált szavazóbiztosnak – mondta a kampányfőnök.


Patrubány Miklós elmondta, hogy minden esetben a területi választási bizottsághoz fordulnak. Az elnök kijelentette, hogy felelősen viszonyulnak a kezdeményezésükhöz, a népszavazás kimeneteléhez is, és az “igenek olyan mértékű győzelmet arattak”, ami feljogosítja az Országgyűlést, hogy törvényt hozzon a kérdésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik