Belföld

A Kafijat saját cégének adta el AH-pakettjét

Az Antenna Hungária bejelentette, hogy a Kafijat eladta 5,01 százalékos részesedését, az ugyancsak Rahimkulov érdekeltségébe tartozó Firthlion Limitednek, amelynek így 10,17 százalékra nőtt a befolyása a műsorszóró cégben - derül ki a a BÉT honlapjáról.

Hétfőn eladta 595 206 darab Antenna Hungária részvényét a a Kafijat Kft., amely 5,01 százalékos befolyást jelentett számára a társaságban. A részvénycsomagot a Firthlion Limited vásárolta meg. Az új tulajdonos a Kafijat pakettjén kívül is vett részvényeket december 6-án így befolyása 10,17 százalékra nőtt.


Ettől függetlenül az Általános Értékforgalmi Bank Rt. elnök-vezérigazgatója, Megdet Rahimkulov érdekeltségébe tartozó Kafijat, mint a Firthlion Limited 76 százalékos tulajdonosa, továbbra is közvetett befolyással rendelkezik az Antenna Hungáriában.

A kormány október végén döntött az Antenna Hungária privatizációjáról. Az ÁPV Rt. a nyílt pályázaton a társaság 75 százalék +1 szavazatot biztosító részvénycsomagját ajánlja fel. Így szinte biztosra vehető, hogy a vásárlás után a vevőnek a tőkepiaci törvény előírásai szerint kötelező vételi ajánlatot kell tennie a többi részvényre is. Ennek árfolyama az ajánlat előtti 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára, vagy a privatizációs árfolyam közül a magasabb lesz. Amennyiben az AH privatizációja sikeres lesz és szakmai befektető szerzi meg az állami pakettet, akkor a 10 százalék feletti résszel rendelkező tulajdonosnak igen jó alkupozíciója lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik