Belföld

Új vezetője van a Millenárisnak

A Millenáris Kht.-nél megszűnik a kettős vezetés, és ideiglenesen Völgyi Zsuzsát, a park műszaki igazgatóját nevezik ki ügyvezetőnek – jelentette be közleményében az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM).

Az IHM megszünteti a Millenáris kettős ügyvezetését, mert a közlemény szerint a parknak új, a Jövő Háza program iránt elkötelezett, egymással kommunikálni és együttműködni képes tagokból álló menedzsmentre van szüksége. A Millenáris park ügyvezetői feladatait ideiglenesen Marosvölgyi Zsuzsa, a park műszaki igazgatója látja el. Személye által a park dolgozói és a minisztérium is biztosítva látják az intézmény kulturális programjainak zökkenőmentes lebonyolítását.

Miután Millenáris Park a Miniszterelnöki Hivatal irányítása alól  átkerült a az Informatikai és Hírközlési Minisztérium hatáskörébe az informatikai tárca a kulturális programok mellett elindított a Jövő Háza-projektet is. A Jövő Háza egy olyan modern intézmény lenne, amely az interaktivitásra épülne és a modern technikát állítaná a középpontba. A terv megvalósítása céljából helyezte akkor a Millenáris Kht. második ügyvezető igazgatójának Tóth Józsefet.

A parkot üzemeltető Millenáris Kht. vezetését az utóbbi fél évben ketten látták el, de múlt hét szerdai hatállyal a két éve óta ott dolgozó Mizsei Zsuzsa közös megegyezéssel távozott a cégtől. A politikus-közgazdászt, a Kereszténydemokrata Néppárt országos választmányának elnökét 2002 júniusában, a kormányváltás után kérte fel a Medgyessy-kormány arra, hogy kulturális központtá fejlessze a Millenárist, tegye átláthatóvá és ellenőrizhetővé a park gazdálkodását.

A Millenáris Park vezetőségében legutóbb múlt hét pénteken történtek nagy átalakulások, amikor péntek délután Tóth József menesztette posztjáról Derdák Andrást, a kulturális szervezet művészeti igazgatóját. Pár órával később azonban már Tóth került sorra, akit Kovács Kálmán informatikai miniszter mentett fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik