Belföld

Kérelme visszavonására kérte lányát Demszky

Miután hétfői sajtóhírből kiderült, hogy Demszky Gábor leánya szociális alapon kért lakást Budapesten, a főpolgármester közleményében kijelentette, erről csak a sajtóból értesült, de azonnal megkérte gyermekét, vonja vissza a kérelmet.

A városháza internetes oldalán megjelent Demszky-közlemény szerint a városvezető lányának tudnia kellett volna, hogy Budapest egyetlen kerületében sem szabad lakásigénylést benyújtania. A főpolgármester állítása szerint a sajtóból értesült, hogy lánya, Demszky Alma Mira lakásigényt nyújtott be a XI. kerületi önkormányzathoz, amelyet a kerületi lakásügyi bizottság már támogatott is. Mikor azonban erről értesült, azonnal megkérte lányát, hogy vonja vissza két évvel ezelőtt benyújtott kérelmét.

Szerinte a Demszky Almának tudnia kellett volna, hogy a főpolgármester hozzátartozójaként lakásigényt Budapest egyetlen kerületében sem szabad benyújtania. Még akkor sem, ha valóban nincsen lakása, ahová Németországból való hazaköltözése után két gyermekével beköltözhetne, hiszen bejelentett állandó lakcímén édesanyja és testvérei élnek. Demszky szerint gyermeke a lehető legszerencsétlenebb döntést hozta, amikor egyedül szerette volna megoldani lakáshelyzetét.

„A kerületi lakásügyi bizottság tagjainak, bármilyen megfontolásból is döntöttek, nem szabadott volna támogatniuk a kérelmet. Annak mindenesetre örülök, hogy lányom két év alatt nem kapott lakást a kerületi önkormányzattól.” – írta a főpolgármester a közleményben.

A hírt állítása szerint Demszky Gábor a hétfőn megjelenő Blikkből tudta meg, amelyből kiderült, hogy Demszky Alma Mira kérelmében az állt, hogy a gellérthegyi 80 négyzetméteres lakását kinőtte, ott már nem fér el édesanyjával, három fiútestvérével és két gyermekével együtt. A főpolgármester közleményében azt is leírta, hogy sajnálja, hogy a témáról író újságíró sem telefonon, sem személyesen nem kereste meg, csak egy munkaidő után elküldött e-mailben tette fel kérdését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik