Belföld

Díjazták a Richter cserekötvényét

A Financial News brit pénzügyi szaklap minden évben, különböző kategóriákban díjakat ad át a pénzügyi szektor szereplőinek, a befektetési bankok szavazatai alapján.Befektetői díjat kapott a JP Morgan a Richter Gedeon átcserélhető kötvényének kibocsátásért.

A JP Morgan elismerésben, a szakma egyöntetű véleménye alapján nagy szerepet játszott a Magyar Állam tulajdonában lévő Richter Gedeon Rt. fedezet mellett kibocsátott átcserélhető kötvényének kibocsátása.

A díjátadó ünnepségen részt vett Salgó Istvánt, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára, az ÁPV Rt. igazgatóságának tagja, aki a Richter Gedeon Rt. átváltható kötvény kibocsátási tranzakció bizottság elnöke volt.

Ez a döntés amellett, hogy kifejezi a Richter Gedeon tranzakció újszerűségét szakmai körökben, alátámasztja az ÁPV Rt-nek a kivitelezésére, valamint a Magyar Államnak a tranzakció jellegére vonatkozó döntését.

Az ÁPV Rt. szeptemberben jelentette be 25 százalék + 1 szavazatnyi Richter részvényre cserélhető kötvények kibocsátását. Akkor 640 millió euro értékű kötvényt bocsátottak ki. A kötvénykibocsátással a társaság privatizációja ellenére biztosított a Richter stratégiájának folytatása. A konstrukció révén az állam, mint tulajdonos szerepvállalása még legalább öt évig megmarad a társaságban, a részvényesi jogok gyakorlása változatlan feltételek mellett történik. A kötvényeket a Richter részvények akkori árfolyama fölött, több mint 50 százalékkal sikerült értékesíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik