Belföld

Kormánypárti győzelem a román választásokon

Több mint 5 százalékkal vezet a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Román Humanista Párt (PUR) szövetsége a romániai választások csaknem végleges adatai szerint a liberális-demokrata szövetség (D.A.) előtt – olvasható a Magyar Televízió Teletext Szolgálatának honlapján.

A szavazatok 98 százalékának összeszámlálása után a kormánypártok hozzávetőleg 37 százaléknyi voksot szereztek, az ellenzék 31 százalék körülit.

Az előzetes végeredmény szerint az elnökválasztáson Adrian Năstase-ra 4,27 millió, Traian Băsescura 3,54 millió szavazat érkezett. A százalékos eredmények szerint a kormánypárti jelölt 40,94 százalékot, az ellenzéki vezér 33,92 százalékot kapott.

Vadim Tudor 12,57 százalékkal a harmadik, Markó Béla 5,10 százalékkal a negyedik – olvasható a trnasindex romániai online újság oldalán.

Az ellenzék arra kérte a választási irodát, hogy ismételjék meg a választásokat, ezt a kérést azonban a testület elutasította. Traian Basescu, a liberális-demokrata szövetség vezetője azt állítja, hogy csaltak a szavazatok összeszámlálásakor, voltak, akik többször is leadták voksukat különböző szavazóhelyiségekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik