Belföld

Folytatódik a móri per

Szerdán az ügyész beszédével folytatódik a móri per a Fővárosi Bíróságon. A vádhatóság képviselője nem nyilatkozik a per állásáról, a védők szerint azonban összeomlott a vád - írja a Népszabadság.

Hajdú László ellen már vádat sem emeltek, noha a rendőrség szerint ő követte el a nyolc emberéletet követelő rablógyilkosságot. A vádhatóság szerint Hajdú csak a fegyverek beszerzésében segédkezett, a gyilkosságot azonban Kaiser és mindmáig ismeretlen társa követte el.

Kaiser Edének alibit igazoltak, a koronatanú pedig nem a tényeket, hanem feltételezéseit osztotta meg a rendőrséggel. A védők szerint a bíróság előtt is bebizonyosodott, hogy a felismertetéskor több szabálytalanságot követtek el a rendőrök, s a tanúk
koránt sem voltak olyan biztosak abban, hogy Kaisert látták a bankfiók ajtajában, mint ahogy az a jegyzőkönyvekben olvasható.

Bizonyítékok tűntek el az ORFK-ból

Több ezer híváslista, köztük a móri mészárlással kapcsolatos bizonyítékok voltak azon a laptopon, amit tavaly loptak el az ORFK Aradi utcai épületéből – értesült az RTL Klub híradója.

A laptopot tavaly június 17-ére virradó éjszaka lopták el a szigorúan őrzött épületből. A rendőrség szerint nem tűnt el pótolhatatlan bizonyíték. A Fővárosi Ügyészség egy rendőr ellen indított eljárást gondatlanságból elkövetett államtitoksértés miatt. A rendőr ügyvédje szerint az épületbe elvileg lehetetlen betörni észrevétlenül.A betörő azonban egyetlen kamera felvételén sem tűnik fel, jelentette az RTL Klub.

Az ügyben a BRFK sajtóügyeletese nem kívánt nyilatkozni, mivel a vizsgálatot a Fővárosi Ügyészség Nyomozóhivatala vezeti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik