Belföld

A Novell Linuxos alternatívát ajánl az intézményeknek

A Novell Magyarország bemutatta intézményi ügyfelek számára készült új generációs asztali Linux operációs rendszerét, amely költséghatékony alternatívát nyújthat az asztali számítógépek piacán.

A Novell Magyarország közleménye szerint a Novell Linux Desktop várható piaca az első két évben az a 20 százalék vállalati és intézményi asztali számítógép, ahol a nyílt forráskódú asztali operációs rendszer azonnali  költséghatékony alternatíva a jelenlegi megoldásokkal szemben. A közlemény szerint a Novell Linux Desktop bevezetése a gépeknek csak ezen a 20 százalékán több mint 10 milliárd forintos megtakarítást jelenthet a magyarországi vállalatok és intézmények számára.

A Novell Linux Desktop böngészőt, csoportmunka kliensszoftvert, valamint egy a Microsoft Office fájlformátumokkal kompatíbilis szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt bemutatókészítő csomagot is tartalmaz.

Az operációs rendszer bevezetését elsősorban az tette lehetővé, hogy a Novell felvásárolta a Suse Linuxot, és így a cég már a Linux technológiát is beleépítheti termékei közé. A Suse Linux a Novell 100 százalékos leányvállalata lett, amely nemcsak Európában, hanem az Egyesült Államokban és Észak-Amerikában is az egyik legnagyobb vállalati Linux szállító.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik