Belföld

Több kereskedelmi bank kamatot csökkent csütörtöktől

A hétfőn bejelentett 50 bázispontos jegybanki kamatcsökkentést követve néhány kereskedelmi bank már közölte, hogy egyes betéteinek kamatát csökkenti.

Az Inter-Európa Bank (IEB) a jegybanki kamatcsökkentés mértékével megegyezőn, 50 bázisponttal mérsékelte a magánszemélyek lekötött betéteinek, valamint a diszkont betétek kamatát november 25-től. Hat hónapra például az eddigi 8,50 százalék helyett évi 8,00 százalékos kamatot hoz mindkét betéttípus, a 36 hónapra lekötött diszkont betét pedig évi 7,50 százalékos kamatot fizet.

A vállalatok betéti kamatait egyelőre nem változtatták meg az IEB-ben. A hat hónapos vállalati lekötött betétre október vége óta 6,75 százalékos kamatot fizet a bank.

A Budapest Bankban a vállalkozói betétek kamatát mérsékelték 50 bázisponttal november 25-től. A három hónapra lekötött betét új kamata évi 6,75 százalék, a hat hónapra lekötötté pedig évi 6 százalék lett.

A CIB Bankban a lakossági CIB Takarékszámla kamatát szállították le 50 bázisponttal ugyancsak csütörtöktől. A sávos kamatozású betéti konstrukció az 50 ezertől egymillió forintig terjedő sávban évi 6,50 százalékos kamatot fizet, az egymillió forint feletti összegek pedig évi 7,00 százalékos kamatot hoznak.

Az OTP Bankban november 29-től fizetnek 25 bázisponttal alacsonyabb kamatot egyes betéti fajtákra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik