Belföld

Szijjártó: Gyurcsány fizesse meg az egymilliárdos kárt!

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferencnek kellene megfizetnie azt az egymilliárd forintos kárt, amely az adófizetőket érte a Nemzeti Tankönyvkiadó eladása miatt - mondta Szijjártó Péter (Fidesz) keddi sajtótájékoztatóján.

A politikus egy óriási csekkel jelent meg a miniszterelnök parlamenti dolgozószobája előtt, amely az egymilliárd forint befizetésére való felhívást szimbolizálta. A képviselő elmondta, sajtóhírek szerint a kiadót végül egymilliárd forinttal kevesebbért adták el a magánosítás második körében, mint amilyen összeg a privatizáció első körében szerepelt. Hozzátette, a vevő kiadó tulajdonosa Gyurcsány Ferenc üzleti partnere.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy az eladással kapcsolatban a Fidesz többször is aggályának adott hangot, de kérdéseire nem kapott választ.

A politikus furcsának nevezte, hogy a privatizáció során “nem a jó ajánlat versengett a jobbal”. Mint mondta, a lényeg az, hogy a magánosítás során a miniszterelnök üzleti partnere jól járt.

Mivel Gyurcsány Ferenc többször nyilatkozott milliárdos magánvagyonáról, a Fidesz szerint a kormányfő megtéríthetné az adófizetőket ért kárt – tette hozzá Szijjártó Péter.

Gyurcsány Ferenc hétfőn rágalmazási per terhe mellett bocsánatkérésre szólította fel Pokorni Zoltánt, a Fidesz alelnökét, aki pénteken azt mondta: a Nemzeti Tankönyvkiadót “átjátszották Gyurcsány Ferenc üzleti partnerének” 3,2 milliárd forintért, miközben a Fidesz által ismert legmagasabb vételi ajánlat 4,2 milliárd forint volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik