Belföld

Angliában utolérte a végzet a videólejátszókat

Több mint negyed század után befejezi a videólejátszók árusítását a legnagyobb brit háztartási elektronikai áruházlánc a kereslet "drámai" zuhanása és a DVD előretörése miatt.

A Dixons hálózat hétfőn közölte, hogy az utóbbi öt évben a hétszeresére nőtt a videónál jóval több szolgáltatást és jobb minőséget nyújtó képlemezjátszók, a DVD-k értékesítése, és ma már 40 eladott DVD-készülékre jut egy értékesített videólejátszó.

A videók a minőség mellett árban sem tudnak versenyezni a fejlettebb berendezéssel: egy-egy “márkátlan” DVD-t a Dixons hálózatában már 19,99 fontért (7 ezer forintért) meg lehet venni, a legolcsóbb videó 30 font körül kapható.

A Dixons hétfőn közölte, hogy nagybani beszerzői hálózata több videólejátszót már nem vásárol a gyártóktól, és a meglévő készletet a kiskereskedelmi forgalomban még karácsony előtt kiárusítja.

Nagy-Britanniában 1978-ban kezdték háztartási szórakoztató elektronikai eszközként árusítani a videókat; akkor a JVC egy berendezése 798,75 fontba – mai áron 3100 fontba – került, ami nem volt sokkal kevesebb egy új alsó kategóriás kisautó korabeli áránál. A Dixons fő vetélytársa, a Currys hétfőn közölte, hogy egyelőre folytatja a videólejátszók forgalmazását, “amíg gazdaságosan kielégíthető keresletet” tapasztal e termék iránt.

A brit háztartások 93 százalékában van legalább egy videókészülék.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik