Belföld

Megjelent az AH tanácsadói tendere

Pénteken megjelent az Antenna Hungária Rt. 75 százalék plusz egy szavazat állami tulajdoni részének értékesítésére a privatizációs tanácsadói tenderfelhívás.

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) honlapján megjelent tenderfelhívás egyfordulós tanácsadói pályázatra szól. Az ajánlat beadásának időpontja: 2004. december 21.

A pályázati dokumentációt 250 ezer forintért lehet megvásárolni november 22-től, de csak a befektetési szolgáltatási és kiegészítő befektetési szolgáltatási tevékenységére szóló PSzÁF engedély bemutatásával együtt.


Az ÁPV Rt. igazgatósága csütörtökön döntött a pályázat kiírásáról. Eszerint a pályázaton a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSzÁF) engedélyével rendelkező befektetési szolgáltatók, illetve kiegészítő befektetési szolgáltatást végzők vehetnek részt. A privatizációs szervezet konzorcium ajánlatát nem fogadja el.

Az ÁPV Rt. 73,71 százalék tulajdonnal rendelkezik az Antenna Hungária Rt.-ben és opciója van a Forrás Rt. tulajdonában maradt 1,3 százalékra, így tudja értékesíteni az összes részvény 75,01 százalékát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik