Belföld

A Waberer’s Holding az év vállalata

Kis- és középvállalati kategóriában a Körte Organica Környezettechnológiák Rt., a nagyvállalati kategóriában pedig a Waberer's Holding Logisztikai Rt. kapta az Év Vállalati díját 2004-ben , amelyet a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (MKME) immár hetedik alkalommal ítél oda.

Az Év Vállalata díjakat Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, valamint a díjat támogató Magyar Fejlesztési Bank Rt. képviseletében Erős János vezérigazgató nyújtotta át a nyerteseknek – tájékoztatta az MTI-t az MKME szerdán.

A neves gazdasági szakemberekből, a kormányzat, a gazdasági sajtó és az egyesület képviselőiből álló bizottság elismerő oklevéllel díjazta a kis- és középvállalati kategóriában a DIMÉ CNC Technik Kft.-t és az Enigma Software Rt.-t, a nagyvállalati kategóriában a Graboplast Rt.-t és az Invitel Rt.-t.

Az MKME által immár hetedik alkalommal odaítélt díj az iparág elismerését fejezi ki azon vállalatok iránt, amelyek leginkább megtestesítik a gazdaság mozgatórugóját képező vállalkozói szellemet, az újításra, az alkotásra és a fejlődésre törekvést, illetve a kockázati és magántőke befektetések potenciális célvállalatai lehetnek.

A díj odaítélésekor a bíráló bizottság figyelembe vette a menedzsment vállalatvezetési és stratégiai képességeit, a vállalatirányítási rendszer minőségét, a vállalat gazdasági teljesítményét és az iparági szerepét is.

Az Év Vállalata Díj korábbi díjazottjai között olyan sikeres vállalatok találhatók, mint a Euromedic, az Index, a Graphisoft, a NABI, a Pharmavit, a Recognita és a Synergon.

A díjazottakról röviden

A KÖRTE- ORGANICA Rt. 6 magyar környezetvédelmi cég fúziójával jött létre 2001-ben. A vállalat fő tevékenységi területe a vízzel kapcsolatos komplex környezetvédelmi szolgáltatások, ezen belül is kiemelten az ipari és kommunális szennyvíztisztítók tervezése, építése és üzemeltetése.

A Waberer’s Holding Logisztikai Rt. által irányított Waberer’s Csoport Magyarország és Kelet-Közép-Európa piacvezető fuvarozási, szállítmányozási vállalata, a komplex logisztikai szolgáltatások piacán pedig magyarországi piacvezető. A cégcsoportot 24 hazai és hat külföldi leányvállalat alkotja, amelyek együttes teljesítménye az európai ranglistán a 19. helyre pozícionálja a Waberer’s-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik