Belföld

Terták Ádám lett az ITDH vezérigazgatója

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter 2004. november 15-i hatállyal Terták Ádámot nevezte ki az ITDH új vezérigazgatójának - derül ki tárca hétfői közleményéből.

A közlemény szerint Terták Ádám célja, hogy az ITDH az eddiginél rugalmasabban, hatékonyabban képviselje a magyar gazdaság és szereplőinek érdekeit. A működőtőke Magyarországra vonzása mellett kiemelt feladatnak tekinti a már Magyarországon jelen levő vállalatokkal való intenzívebb kapcsolattartást, közreműködést fejlesztéseik, problémáik megoldásában. 

Sajtóinformációk szerint a ITDH már júniusban megtalálta Terták Ádámot, aki nem sokkal azelőtt távozott az Ernst & Young Kft. elnöki posztjáról.

Terták Ádám közgazdász, a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, illetve a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát, valamint részt vett számos posztgraduális vezetőképző tanfolyamon Magyarországon és külföldön.

A számítástechnika területén, majd az egyik magyar kereskedelmi bank tanácsadójaként dolgozott. 1991 januárja óta irányította az Ernst & Young magyarországi irodáját vezérigazgatóként. 2003. március 15. és 2004. február 29. között az Ernst & Young magyarországi irodájának elnöke volt. Számos társadalmi szervezet  (többek között a Transparency International és az MGYOSZ) munkájában vesz részt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik