Belföld

Slovnaft – jól hozott a Molnak

A Slovnaft szlovák olajfinomító az idei első kilenc hónapban több mint megnégyszerezte az IFRS rendszer alapján számolt, konszolidált, nem auditált adó utáni eredményét, 7,9 milliárd koronára (257 millió dollárra), a tavalyi megfelelő időszak 1,8 milliárd koronájáról.

Forgalma az első kilenc hónapban 18 százalékkal 59,7 milliárd koronára nőtt, elsősorban a magasabb áraknak és az export növekedésének köszönhetően, annak ellenére, hogy a szlovák piacon a cég a korábbinál kisebb mennyiségben értékesített.

A Slovnaft közleménye szerint jó eredményét főként az átalakítás, a Mol-csoporttal való szinergia, valamint a finomítói termékek jobb értékesítése segítette.

A Mol-csoport pénteken nyilvánosságra hozott eredménykimutatásában hangsúlyozta, hogy első kilenc havi üzleti eredménye 132,1 milliárd forinttal 189,2 milliárd forintra emelkedett, amihez alapvetően a stratégiai befektetések járultak hozzá, ezen belül főként a Slovnaft kiemelkedő teljesítménye, a finomítói termékek növekvő értékesítése és a gázüzlet uniós konform szabályozása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik