Belföld

Több pénz a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására

Az idei 41 milliárddal szemben jövőre 52 milliárd forint áll rendelkezésre a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának támogatására - jelentette ki Kordás László, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára.

A “Száz út vár ránk…” elnevezésű pályaválasztási kiállítás és vásár megnyitóját követő sajtótájékoztatón a szaktárca politikai államtitkára elmondta: a kormányprogram prioritása a munkahely-teremtés, amelynek érdekében egyéb eszközök mellett szolgáltató Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium kiépítésére van szükség.

A szolgáltató szaktárca egyik legfontosabb tevékenysége az információnyújtás, ami segítséget ad az embereknek az elhelyezkedésre. Az információáramoltatás egyik eszköze az a pályaválasztási vásár, amelyet november 11-től 13-ig rendeznek Békéscsabán.

A munkaerő-piacon ma Magyarországon a pályakezdők, a megváltozott munkaképességűek, a 45 év feletti nők és az 55 év feletti férfiak vannak hátrányos helyzetben.

Ezeknek a csoportoknak az elhelyezkedését kívánja segíteni a szaktárca a tb-járulék 50 százalékos átvállalásával, amihez a Munkaerő-piaci Alap nyújt forrást. Az atipikus foglalkoztatási formák elterjedését azzal kívánja segíteni a minisztérium, hogy ezeknél a foglalkoztatásoknál az egyösszegű egészségügyi hozzájárulást csak a munkaidővel arányosan kelljen megfizetnie a munkaadónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik