Belföld

Pozitív meglepetés az Egistől

Az Egis Rt. 2003/2004. évi üzleti eredménye 7,470 milliárd forintot ért el, ez 22 százalékkal több az előző évnél.

A Egis Rt. 2003/2004-ben összesen 66,108 milliárd forint árbevételt ért el, ami 13 százalék fejlődést mutat. Ezen belül a belföldi forgalom 18 százalékkal, az export dollárértéke pedig 21 százalékkal bővült.

A terveknek megfelelően folytatódott a dinamikus növekedés a társaság stratégiai export piacain, így az orosz és egyéb FÁK-beli export 29 százalékkal, a kelet-európai kivitel pedig 32 százalékkal emelkedett egy év alatt, de nőtt a forgalom az egyéb üzleti területeken is. A gyorsan bővülő és kedvező szerkezetű értékesítés hatására – az ebben az évben is tovább romló dollárárfolyam és a harmadik negyedévi hazai gyógyszerár csökkentés ellenére – 58 százalékra javult az értékesítés fedezete.

A működés általános költségei a társaság terveinek megfelelően változtak. Az egyéb ráfordításokat a szokásos tételeken túl ebben az üzleti évben 1,2 milliárd forinttal növelték a társaság befizetései a gyógyszerek költségvetési támogatásához.

Az Egis Rt. 2003/2004. évi üzleti eredménye mindezek hatására 7,470 milliárd forintot ért el, ez 22 százalékkal több az előző évnél. Az ugyancsak jelentősen javuló pénzügyi eredmény és a szokásos szintű rendkívüli tételek után az éves adózás előtti eredmény 8352 millió forintra nőtt. Ez 31 százalék növekedést mutat az elmúlt évhez képest. Jól szolgálták a társaság jövőbeni fejlődését a társaság kutatási és fejlesztési eredményei és jelentős befektetései is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik