Belföld

Pert nyert a Sanoma az Axel Springer ellen

Tisztességtelen piaci magatartást és védjegybitorlást követett el az Axel Springer Budapest Kft. azzal, hogy utánozta a Sanoma Budapest Kiadói Rt. lapját, a Színes RTV-t - áll a Fővárosi Bíróságnak az ügyben hozott első fokú ítéletében.

Az Axel Springer ellen a Sanoma Budapest Kiadói Rt. azután kezdeményezett eljárást, hogy a kiadó 2002 decemberében elindította a – Sanoma által kiadott Színes RTV-vel csaknem azonos megjelenésű – Színes TV Műsor című műsorújságját.

Tavaly márciusban a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma törölte a lapnyilvántartásból az Axel Springer Színes TV Műsor című lapját. A határozat szerint a műsorújság olyan mértékben hasonlít a Sanoma Budapest Kiadói Rt. Színes RTV című lapjára, hogy az alkalmas a vásárlók megtévesztésére.

Az Axel Springer az NKÖM határozatát bíróságon támadta meg, ám keresetét mind a Fővárosi Bíróság, mind pedig a Legfelsőbb Bíróság elutasította.

Az Axel Springer ezután TV Műsor néven indított új lapot, amely az eredeti kiadványtól néhány elemében eltért ugyan, ám a piaci folytonosságot biztosította. A kiadó ezt a kiadványt 2004. január 17-től szünetelteti.

A Sanoma Budapest most arra kéri a bíróságot, hogy állapítsa meg, hogy a Színes TV Műsor utódja, a TV Műsor kiadása is sértette a piaci versenyt, illetve szabjon ki bírságot az Axel Springerre – derül ki a Sanoma közleményéből.


(A FigyelőNet kiadója a Sanoma Budapest Kiadói Rt.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik