Belföld

Újjáalakult az MDF-frakció

Hétfő este nyolc taggal újjáalakult az MDF parlamenti képviselőcsoportja - jelentette be Herényi Károly rendkívüli sajtótájékoztatón a Parlamentben.

Az újraválasztott frakcióvezető elmondta: írásban közölte Szili Katalin házelnökkel, hogy a képviselőcsoport a tagok egy részének kilépése miatt megszűnt, ám ezzel egy időben, szintén írásban közölte, nyolc taggal újjá is alakult; a tagok ismét őt választották meg vezetőjükül.


Újjáalakult az MDF-frakció 1

Dávid Ibolya

Az MDF képviselőcsoportjának tagjai: Dávid Ibolya, Gémesi György, Csáky András, Karsai Péter, Pettkó András, Sisák Imre, Csapody Miklós és Herényi Károly.

Ezt megelőzően a Lakitelek munkacsoport tagjai, akik a délután folyamán kiváltak az MDF-frakcióból, elfogadták Dávid Ibolya pártelnök meghívását parlamenti irodájába. Ékes József a találkozó után azt mondta: barátságosan beszélgettek, az volt a cél, hogy békésen váljanak el egymástól. Arra a kérdésre, lesz-e frakciójuk, azt válaszolta, nem tudja, “le kell csillapodni”. A találkozóra nem kapott meghívást Lezsák Sándor és Balogh László, akiknek kizárását a képviselőcsoportból a Ház elnöke hétfőn jelentette be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik