Belföld

Berobbant egy budapesti panellakás

Robbanás történt a főváros XV. kerületében egy tízemeletes panelépület harmadik emeletén hétfő reggel. A tűz elől egy lakó kiugrott az épületből, állapota életveszélyes. Az eset kapcsán nem zárható ki a szándékosság - mondta el a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

Az Erdőkerülő utcai házban történt robbanást követően egy lakás teljes terjedelmében leégett, egy személy kiugrott a harmadik emeletről, állapota súlyos, életveszélyes – mondta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.


Hozzátette: az épületet kiürítették, három személyt füstmérgezés gyanúja miatt megfigyelésre kórházba szállítottak.


A Fővárosi Tűzoltóság ügyeletén elmondták: 14 kocsi és mintegy 40 tűzoltó vonult ki a helyszínre.


Berobbant egy budapesti panellakás 1

Egy idős nőt hoz ki az épületből egy tűzoltó (Forrás: MTI)

A szándékosság gyanúja kapcsán Molnár Péter elmondta: annak a harmadik emeleti lakásnak a konyhájában, ahol a robbanás történt, a konyhai gáztűzhely felett egy megbontott gázelvezetőt találtak a tűzoltók, a gyújtóforrás, amely a szándékosságot bizonyíthatná, egyelőre ismeretlen.


A tűzvizsgáló jelentésének ismeretében dönt majd a tűzoltóság arról, hogy átadja-e az ügyet a rendőrségnek. A szóvivő elmondta azt is: az épület nem vált lakhatatlanná, de az oltás következtében és a vízcsövek megrongálódása miatt nagy mennyiségű víz árasztotta el az alsóbb szinteken lévő lakásokat, s ez jelentős károkat okozott.


A robbanás feletti negyedik emeleti lakás is komolyabban megrongálódott. Egyelőre szünetel az épületben a gáz-, víz- és elektromos szolgáltatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik