Belföld

Gyengébb eredményre számít a HVB

A müncheni HVB (HypoVereinsbank), az osztrák Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) anyavállalata gyenge harmadik negyedévi eredményének tükrében feladta korábbi éves eredmény előrejelzését.

Más bankokhoz hasonlóan a HVB mérlegét is megterhelte a pénzpiacok szűkülése az elmúlt hónapokban. A bank nem tartja valószínűnek a helyzet javulását az év hátra lévő részében sem, ezért lefelé kényszerül módosítani éves eredmény várakozását. Üzemi eredménye azonban még a negatív korrekció után is felülmúlja majd a tavalyit, hiszen már az első három negyedév összesített eredménye is meghaladja az egész 2003-as évit.

A harmadik negyedévben a HVB 249 millió euró üzemi eredményt ért el a második negyedévi 359 millió után. A legeredményesebb érdekeltség, az ausztriai és kelet-közép-európai üzletet bonyolító BA-CA 188 millió euróval járult hozzá a 249 millióhoz, azaz 75 százalékkal részesedett az eredményből. A tavalyi éves összes üzemi eredmény 896 millió euró volt, amit a HVB az idén már az első három negyedév alatt túllépett. Az adózott eredmény mindössze 6 millió euró lett, messze elmaradva az elemzői várakozások 57 milliós átlagától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik