Belföld

Hódít a Vodafone a két másik rovására

A Vodafone részesedése a T-Mobile és a Pannon GSM rovására nőtt az elmúlt hónapban – áll a Nemzeti Hírközlési Hatóság gyorsjelentésében. Egy éve 63 ezerrel kevesebb mobil előfizetőt tartottak számon.

Szeptember a három szolgáltató összesen 8 millió 379 ezer előfizetést tartott nyilván, vagyis ennyi SIM kártya volt aktív. A Vodafone piacrészesedése az előfizetésekből 19,12 százalékra nőtt, a T-Mobile Magyarország Rt. részesedése 47,61 százalékra, a Pannon GSM részesedése 33,27 százalékra csökkent. A mobil előfizetések száma közel 0,8 százalékkal növekedett a a megelőző hónaphoz képest, amely abszolút értékben 63 ezres növekedést jelent. Tavaly szeptemberhez képest 10,7 százalékkal növekedett az előfizetők száma.

A forgalmazásban részt vevő előfizetések (a havi díjas előfizetők, illetve az előre fizetett kártyák közül azok, amit az elmúlt három hónapban használtak) száma 36 ezerrel, 7 millió 774 ezerre emelkedett. A piacrészesedések a következőképpen alakultak: T-Mobile Magyarország Rt. 47,70 százalék, Pannon GSM 33,38 százalék, Vodafone 18,92 százalék.

A július-szeptember időszak során 172 ezerrel nőtt a szolgáltatóknál nyilván tartott előfizetések száma, amely 2,1 százalékos növekedést takar. A mobil penetráció 1,75 százalékponttal emelkedett a negyedév során. A negyedév végére a T-Mobile Magyarország Rt. előfizetésekből számított piacrészesedése 0,07 százalékponttal, a Pannon GSM részesedése 0,92 százalékponttal csökkent, míg a Vodafone piacrészesedése 0,99 százalékponttal emelkedett.
A mobil számhordozhatóság május 1-i bevezetésétől október 26-ig, 29064 számot vittek át az ügyfelek másik szolgáltatóhoz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik