Belföld

Spórol az MTV

Az MTV Rt. vezetése elkötelezett amellett, hogy a 2004-es pénzügyi évet a lehetőségekhez igazodva zárja – áll a társaság közleményében. Ezért az év hátralevő részére néhány műsor esetén módosulások várhatóak, hogy a rendelkezésre álló keret elegendő legyen.

Így nem indul el például: az MMM, a Távoktató, az MTV Akadémia, az Universitas, a Nyelvoktatás az Unióban. Ritkábban kerül képernyőre például: a Membrán, a Szieszta, az Amiről beszélnek, a Közeli, a Piknik, a Szeszélyes évszakok, a Rakott, a Gang, a Médiamix, a Pesty Fekete doboz. Ismétlésekben lesz látható például: az Élesben, a Hagyományok háza és a Szieszta.

A 2004. március 5-én elfogadott üzleti terv 10,8 milliárd Ft állami támogatással számolt, amiből strukturális átalakításra – a költségvetési törvény szerint – 8,5 milliárd Ft, a nagy sportesemények finanszírozására 1,5 milliárd Ft jut, valamint az anyag 800 millió Ft egyéb, pályázati bevételt is kalkulált. De az üzleti tervben szereplő támogatási összegből eddig összesen 4,8 milliárd Ft-ot kapott az MTV Rt. A tavaszi műsorstruktúrában 132 egyedi gyártású műsorral rendelkezett, aminek több mint a fele nem indult újra.


Az intézkedések átmeneti jellegűek, a műsorkészítő műhelyek munkájára a Magyar Televíziónak szüksége van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik