Belföld

Ideiglenesen felfüggesztik az AVOP-keretet

Az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) Irányító Hatósága, november 5-től ideiglenesen felfüggeszti a beruházási illetve az új munkagépek támogatására vonatkozó pályázatok befogadását - tájékoztatta az AVOP Irányító Hatósága az MTI-t csütörtökön.

A közlemény szerint az intézkedést az eddig beérkezett nagy számú pályázat feldolgozásának elősegítésével indokolták. A november 5-én 24 óráig postára adott pályázatokat még elfogadják. Az átmeneti felfüggesztés, az AVOP “A mezőgazdasági beruházások támogatása” illetve a “Minden agrárágazatot érintő új erő- és munkagépek, technológiai és informatikai berendezések beszerzésének támogatása” című pályázatokat érinti.

Az MTI korábbi híradása szerint, az AVOP három évre szóló program, amelynek finanszírozására 105 milliárd forint áll rendelkezésre a magyar társfinanszírozással együtt. Szeptember végéig az AVOP különböző jogcímeire több mint 1.400 pályázat érkezett az agrártárcához 25 milliárd forintot meghaladó támogatási igénnyel. Október 6-án a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium döntött az első öt AVOP-pályázatok elfogadásáról, és a támogatás odaítéléséről.

Az első öt pályázat mindegyikét a mezőgazdasági beruházások támogatása jogcímen belül a gépbeszerzések támogatására adták be, amelyekre összesen 144 millió forintot ítélt oda az irányító hatóság. A jelenlegi öt pályázat támogatási összege által 660 millió forint értékben valósulhatnak meg beruházások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik