Belföld

Engedélyt kapott a Richter indiai leánya

Az indiai pénzügyminisztérium külföldi beruházások ösztönzéséért felelős hivatala (FIPB) jóváhagyta a Richter Gedeon Rt. és az indiai Themis Medicare Ltd. leányvállalatának megalapítását.

Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Rt. szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az indiai hivatal döntése csak technikai jellegű, a vegyesvállalat megalapításának formai feltétele volt.

A budapesti gyógyszergyártó az idén augusztus 24-én írta alá a termelő vegyes vállalat megalapításáról szóló szerződést a Themis Medicare Ltd.-vel.

A Richter Gedeon Rt. akkori közlése szerint a projekt tervezett költsége 20 millió dollár és azt a magyar cég tulajdonosi hiteléből finanszírozzák.

A hatóanyagokat és intermediereket gyártó Richter-Themis Medicare (India) Private Ltd. jegyzett tőkéje 140 millió indiai rúpia (3,1 millió dollár). A társaságban a Richter Gedeon Rt. részesedése 51 százalék, a Themis Medicare Ltd.-é pedig 49 százalék. A Richter Gedeon Rt.-nek 8,2 százaléknyi részesedése van a Themis Medicare Ltd.-ben. Az új, még felépítendő üzem várhatóan 2006 elején kezdi meg a termelést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik