Belföld

A Hainan mégsem tett le a Malévról?

Szerdán jár le a Malév privatizációs pályázatának beadási határideje. A tender információs csomagját négyen vették meg, köztük a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Euroinvest, amelyet egy lapértesülés szerint a Hainan kínai légitársaság támogat – értesült a Népszabadság.

A Népszabadság információi szerint az Euroinvest még jobb feltételekért lobbizik, így lehetséges, hogy a ma szerdai 14 órás határidőre nem fog érvényes pályázatot benyújtani. A lap szerint ennek ellenére még mindig jó esélyekkel indulhat, mert sikertelen privatizáció esetén az államnak kellene finanszírozni a több tízmilliárdos hitelállományt.

Újabb meglepetést jelent a magyar légitársaság privatizációja ügyében a Népszabadságnak azon értesülése, miszerint a Hainan kínai légitársaság mégsem tett volna le Malévról, és szándéknyilatkozatot írtak alá az Euroinvesttel, amely szerint a Malév megvásárlása esetén a Hainan kizárólagos stratégiai partnerként venne részt a magyar légi cég talpra állításában.

A Malév-pályázaton Sándor László, a cég elnök-vezérigazgatója is indult volna, de kormányzati nyomásra végül visszalépett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik