Belföld

42 százalékkal nőtt a McDonald’s negyedéves profitja

A McDonald's Corp. - múlt héten közzé tett, a korábban vártnál magasabb eredmény-előrejelzésének megfelelően - a tavalyinál 42 százalékkal magasabb eredményt ért el pénzügyi évének harmadik negyedében.

A társaság adózott eredménye 778,4 millió dollár, részvényenként 61 cent lett; tavaly 547,4 millió dollár, illetve 43 cent volt. Bevételei 9 százalékkal 4,9 milliárd dollárra növekedtek, míg a legalább 13 hónapja nyitva tartó éttermek forgalma 5,8 százalékkal emelkedett.

A Wall Street elemzői a cég múlt heti előzetese előtt sokkal alacsonyabb, 49 centes eredményre számítottak. A korábbi várakozásoknál magasabb bevétel adatokat új termékek bevezetésével, a meghosszabbított nyitvatartással és a hitelkártyával történő fizetés lehetőségével magyarázzák.

Az amerikai erősödés ellensúlyozni volt képes az európai gyengülést. Ott az eladások felfutatása érdekében olcsóbb ajánlatokra, a menü és a szolgáltatás minőségének javítására lesz szükség – hangsúlyozta nyilatkozatában a McDonald’s vezérigazgatója, Charlie Bell.

A világszerte 30 ezernél is több gyorséttermet működtető McDonald’s árfolyama a NYSE nyitása előtt 29,60 dollárra emelkedett a hétfői zárás 29,20-as értékéről, de a tőzsdei kereskedésben visszatért tegnapi szintjére; a papír éves minimuma a 2003 decemberi 23,01 dollár, maximuma a márciusban elért 29,98 dollár volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik