Belföld

Indiai szoftvergyártó nyit fejlesztőközpontot hazánkban

India negyedik legnagyobb számítógépprogram-fejlesztő és -gyártó vállalata, a Satyam Computer Services fejlesztőközpont megnyitását tervezi Magyarországon - jelentette a The Times of India.

A magyarországi központot november elején nyitják meg – mondták a céghez közeli források. A Satyam szóvivője nem erősítette meg és nem cáfolta az értesülést.

A központ a Satyam második európai telephelye lesz Anglia után. A Satyamnak további tizenkét fejlesztőközpontja van a világon Indián kívül, négy az Egyesült Államokban, kettő Ausztráliában, egy-egy Kínában, Szingapúrban, Kanadában, Malajziában, Japánban és az Egyesült Arab Emírségekben.

A Satyam európai tevékenysége 13,71 százalékát hozta az 2003/2004-es üzleti év bevételének, az egy évvel korábbi 12,41 százalék után. Az amerikai tevékenység a bevétel 73,34 százalékát hozta az egy évvel korábbi 76,89 százalék után. A Satyam tovább akarja csökkenteni függését az amerikai piactól, ennek részeként nyitja meg magyarországi központját. Iparági szakértők szerint a társaság felvásárlásra is készül Európában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik