Belföld

Péntektől Groupama lesz az Európa biztosítóból

Groupama Biztosító Rt.-re változik az Európa Biztosító Rt. neve 2004. október 15-től - jelentette be Jean-Francois Lemoux, a Groupama International vezérigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

A Groupama-csoport az új jelentős fejlődési lehetőségeket nyújtó piacokon Kelet-Közép-Európában, Délkelet-Európában és Kínában kíván a jövőben terjeszkedni.

A magyarországi leányvállalatnak, a Groupama Biztosító Rt.-nek 100 százalékos tulajdonosa, a Groupama-csoport 2003-ban és 2004-ben összesen 15 millió eurót juttat, ebből 2003-ban 4 millió, 2004 júliusában 7 millió eurós tőkejuttatás már megtörtént, és a tervek szerint 2004. december végén további 4 millió eurót juttatnak tőketartalék formájában a magyarországi leánycégnek.

A Groupama Biztosító Rt.-nek 2006-ra a jelenlegi 2,6 százalékos piaci részesedését 4 százalékra kell növelnie – hangsúlyozta a Groupama International vezérizgatója.

A Groupama Biztosító Rt. – akkor még Európa Biztosítóként – 2003-ban 10,88 milliárd forint díjbevételt ért el, ebből 841 millió forint az életbiztosítási üzletágból, 10,46 milliárd forint pedig a nem életbiztosítási üzletágakból származott.

A nem életbiztosítási díjak nagyobbik részét – tavaly 5,63 milliárd forintot – a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak adták, és ezen az arányon a cég szeretne változtatni – jelentette ki Francois Maresquier, a Groupama Biztosító Rt. vezérigazgatója. A kötelező felelősségbiztosítási piacon nem tervezik a jelenlegi, mintegy 9 százalékos piaci részesedés növelését.

A Groupama Biztosító Rt.-nek 2006-ra kell nulla körüli eredményt elérnie, 2008-ban pedig már “számottevő” nyereséget kell termelnie – mondta Jean-Francois Lemoux.

A névváltozással egy időben a biztosító társaság új arculatot is kap, illetve reklámkampány keretében vezetik be az új nevet. Ennek költsége mintegy 80 millió forint – mondta a biztosító vezérigazgatója az MTI-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik