Belföld

NABI: januárban kezdődik a az EMA végelszámolása

Megkezdődik a NABI Autóbuszipari Rt. részvényeinek 54,1 százalékával rendelkező Első Magyar Alap (EMA) végelszámolása 2005. január 1-jén - ismertette a NABI a BÉT honlapján hétfőn.

A közlemény szerint a buszgyártó cég tájékoztatást kapott arról, hogy az EMA a birtokában lévő NABI-részvényeket vagy értékesíti egy vagy több harmadik személynek, illetve az is lehetséges, hogy az EMA részvényesei között közvetlenül osztja szét.

A NABI alapszabálya szerint, a társaságban 33 százalékot, illetve a tőkepiacról szóló törvény szerint 25 százalékot meghaladó mértékű befolyás megszerzésére csak a nyilvános vételi ajánlat keretében kerülhet sor.

A NABI tájékoztatott hétfőn arról is, hogy 2004 első kilenc hónapjában összesen 878 darab autóbuszt értékesítettek, az előző év azonos időszakában eladott 818 járműhöz képest.

A társaság 2004 harmadik negyedévében 292 autóbuszt adott el, ezen belül a magasabb hozzáadott értékű csuklós és CompoBus-ok aránya tovább nőtt.

A csoport 2004. évi autóbuszértékesítési előirányzata továbbra is 1200 darab, az amerikai fix rendelésállomány körülbelül 670, az opciós állomány pedig 2000 autóbusz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik