Belföld

Magyarországot is érintheti a GE átszervezése

Piaci értesülések szerint GE értékesíteni akarja egész, vagy majdnem egész nemzetközi szolgáltatási üzletágát (GE Capital International Services), amely eddig nagyon sikeres volt offshore részlegével, s világszerte 17 ezer alkalmazottjával, akik közül 5 ezret Magyarországon, Mexikóban és Kínában foglalkoztat – írja a Consultant News internetes forrásra hivatkozva az MTI.

A GE szóvivője az MTI-ECO érdeklődésére közölte: belső tanácskozások folynak a GE Capital International Services stratégiai irányvonaláról, amely a GE számára a továbbiakban is az alapvető szolgáltatások legfontosabb szolgáltatója marad. “Amint a megbeszélések lezárulnak, alkalmazottaink és ügyfeleink fogják megtudni elsőként” – tette hozzá a szóvivő.

Magyarországon az esetleges változások elvileg a GE Hungary Rt. öt üzletágából a legkisebbet, az európai vevőszolgálati központot érinthetnék, amely üzleti szolgáltatásokat végez különböző GE üzletágak számára az egész kontinensen. Szolgáltatásai a legújabb információtechnológiai megoldásokkal támogatott vevőszolgálattól a tranzakciós folyamatokon keresztül a könyvvitellel kapcsolatos feladatokig terjednek.

A GE Hungary Rt.-be eddig 1,1 milliárd dollárt invesztált a GE.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik