Belföld

Fiktív számlák az MDF-nél

Közel tízmillió forint értékben fedezett fel az Országgyűlés belső ellenőrző rendszere fiktív számlákat az MDF parlamenti képviselőcsoportjának könyvelésében.

Fiktív számlákat találtak az ellenőrök az MDF-frakció hivatalánál tartott ellenőrzés során a nyár elején – közölte a hivatal vezetője vasárnap este az MTI-vel, megerősítve az egyik internetes portál erről szóló információját.

“A Magyar Demokrata Fórum frakciójának hivatalvezetőjeként a nyár elején rutinszerű belső ellenőrzést kértem a hivatal pénzügyeiről. Ennek során fiktív számlákra bukkantak az ellenőrök” – írta az MTI-hez eljuttatott közleményben Székely-Gyökössy Szabolcs.

Tájékoztatása szerint ezt követően Herényi Károly frakcióvezető haladéktalanul mindent megtett a tényállás tisztázása és az érintett felelősségre vonása érdekében.

“Én, mint a hivatal vezetője azonnal feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen” – közölte.

Mint hozzátette, a nyomozás eredményéről még nem kaptak tájékoztatást.

“A gyanúba keveredett személy az MDF frakció hivatalának alkalmazottja, akinek munkaviszonyát azonnal megszüntettem. Ez az ügy egy alkalmazott szabályszegése” – írta Székely-Gyökössy Szabolcs.

Az Index vasárnap este közzé tett információja szerint “közel tízmillió forintos nagyságrendben fedezett fel az Országgyűlés belső ellenőrző rendszere fiktív számlákat az MDF parlamenti képviselőcsoportjának könyvelésében”.

Az internetes portál úgy tudja: egy már korábban megszűnt cég adott hosszú időn keresztül rendszeresen számlát a Magyar Demokrata Fórum frakciójának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik