Belföld

A Deutsche Telekom visszavásárolja a T-Online részvényeit

A Deutsche Telekom visszavásárolja a T-Online internetszolgáltató tőzsdén lévő részvényeit. Európa legnagyobb távközlési cége a bejelentés szerint 2,9 milliárd eurót fizet azért a 26 százalékért, ami nincs a tulajdonában.

A DT 8,99 eurót ajánl a nagyjából másfél millió befektetőnek egy részvényért (négy évvel ezelőtt a papír kibocsátási ára 27 euró volt), vagy a részvényeket átcserélhetik DT-papírokra egy később meghatározandó árfolyamon. A döntést a részvényeseknek még jóvá kell hagyniuk.

A Telekom vezérigazgatója, Kai-Uwe Ricke egyebek mellett azzal magyarázta a lépést, hogy az “Internet a korábbi időktől eltérően nem különálló üzletág”, s versenytársaihoz, a Telefonica és a France Telecom távközlési cégekhez hasonlóan a DT is magába olvasztja internet-szolgáltatóját.

A DT ki akarja használni a szélessávú internetben rejlő lehetőségeket, s integrált szolgáltatást kíván nyújtani a hang-, az adat- és képátvitel kombinálásával.

A T-Online részvények tulajdonosai bírálták a visszavásárlás tervét, érdekvédelmi szervezetük elfogadhatatlannak és elégtelennek minősítette az ajánlatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik