Belföld

Informális kormányülés Balatonőszödön

A Gyurcsány Ferenc vezette kabinet miniszterei a kormányprogramban megfogalmazottaknak megfelelően vázolják fel a tárcák feladatait a szombaton kezdődött kétnapos informális kormányülésen Balatonőszödön - mondta László Boglár kormányszóvivő az MTI-nek.

A kormányfő a miniszterek meghallgatása után maga határozza meg azokat a feladatokat és prioritásokat, amelyek az elkövetkező húsz hónapban a kormányzati tevékenységet meghatározzák – közölte a szóvivő.

Az ülésen a miniszterek vesznek részt, valamint Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) általános politikai államtitkára és Horn Gábor, a MeH koalíciós egyeztetésekért felelős államtitkára. A szóvivő közölte azt is, hogy Juhász Ferenc honvédelmi miniszter nincs jelen, mert hivatalos úton külföldön tartózkodik.

László Boglár tájékoztatása szerint a szombat esti vacsorára hivatalos Lendvai Ildikó és Kuncze Gábor, a két koalíciós párt frakcióvezetője. A szóvivő határozottan cáfolta azokat a lapértesüléseket, amelyek szerint az ülésen személyi kérdések is napirendre kerülnének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik