Belföld

Elküldi dolgozóinak húsz százalékát az AT&T

A telefontársaság csütörtökön, tőzsdezárás után jelentette be, hogy idei átalakítása során dolgozói több mint 20 százalékától válik meg.

A húszszázalékos elbocsátás összesen több mint 12 ezer dolgozót jelent. Az érintettek háromnegyedét már elbocsátották, vagy értesítették munkahelyének megszűnéséről, az elbocsátandók közül 9 ezren már nem dolgoznak a cégnél.

A létszámcsökkentés a harmadik negyedben 1,1 milliárd dolláros költséggel jár. Az AT&T a harmadik negyedben emellett 11,4 milliárd dolláros egyszeri tétellel is számolhat. A cég az év végéig adósságait 7 milliárd dollár alá akarja szorítani, és ezzel két év alatt közel 50 százalékkal csökkenti adósságát. Az AT&T jelentős eredményjavulást vár az elbocsátások és az egyéb átalakítási intézkedések nyomán.

Az Egyesült Államok első számú vezetékes távközlési szolgáltatója, az idei második évnegyedről 108 millió dolláros adózott eredményt jelentett, egy évvel korábban eredménye még 536 millió dollár volt. Az eredményromlást egyértelműen a vezetékes szolgáltatás amerikai piacán dúló árháborúnak tulajdonítja, üzleti forgalma emiatt csökkent 13,2 százalékkal a beszámolási időszakban 7,6 milliárd dollárra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik