Belföld

Januárban jelennek meg a jövő évi GVOP-pályázatok

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) jövő évi pályázati kiírásait a tervek szerint januárban teszik közzé és azonnal be lehet majd adni a támogatásra vonatkozó igényléseket - mondta Szűcs András, a GVOP irányító hatóság osztályvezetője.

Az osztályvezető a csütörtökön a K & H Bank szakmai konferenciáján elmondta: a tervek szerint a GVOP keretében az idén kiírt 23 pályázat megmarad és az önkormányzatok számára további lehetőséget teremtenek.

Szűcs András tájékoztatása szerint az idén október 4-ig a 23 pályázati kiírásra 7870 pályázatot nyújtottak be a GVOP keretében. Az elbírált 3018 pályázat közül 2607 kapott támogatást. Az odaítélt támogatásokkal több mint 60 milliárd forint értékű beruházás valósulhat meg.

Az osztályvezető elmondta, hogy a GVOP irányító hatóság novemberben áttekinti az ez évi forrásfelhasználást, egyezteti a kiírandó pályázatok dokumentációit az EU-val, hogy a december elején ülésező GVOP monitoring bizottság dönteni tudjon egy esetleges forrásátcsoportosításról, a jövő évi pályázati kiírások feltételeiről.

Szűcs András jelezte: várhatóan változás lesz, hogy a jövő évi pályázati felhívásokban a folyamatosan beadható pályázatok mindegyikénél a beadási határidő egységesen 2005. december 31. lesz. “A kiírások feltételeiben szigorítás és könnyítés egyaránt várható” – tette hozzá.

Az osztályvezető elmondta, hogy az ez évi GVOP beruházás-ösztönzési pályázatok beadási határidejét meghosszabbították 2004. december 31-ig. Az eddigi tapasztalatok szerint az értékelhető pályázatok legnagyobb része támogatható. Formai követelményeknek a pályázatok mintegy 40 százaléka nem felelt meg és így nem is került tartalmi értékelésre – közölte az osztályvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik