Belföld

Megszűnhet a Magyar Hírlap

Akár már októberben megszűnhet a Magyar Hírlap, abban az esetben, ha a Ringier-csoport feláldozza azért, hogy megszerezhesse a Népszabadság kiadójának többségi tulajdonát.

A HVG cikke a Fővárosi Bíróság indoklását idézi, amely szerint a Ringier-csoport maga tett vállalást a 28 ezres példányszámú, jelentős veszteséget termelő Magyar Hírlap elidegenítésére a bírósági tárgyalás során.

Az eljárást a a Gazdasági Versenyhivatal indította, mert szerinte a Népszabadság megszerzésével a Ringier monopóliumközeli helyzetbe került volna a napailapok piacán, ahol a Blikkel már piacvezető a bulvárújságok, a Nemzeti Sporttal pedig a sportnapilapok területén. A versenyhatóság szerint mindez az egyeduralkodó helyzettel való visszaélésre teremt lehetrőséget, és a cég így akár új versenytársak piaci megjelenését is megakadályozhatja.

A gazdasági hetilap meg nem erősített információi szerint a Ringier türelme elfogyott, és miután nem talált befektetőt, október végén beszünteti a Magyar Hírlap kiadását, hogy végre befolyást szerezhessen a Népszabadságban. A hírt a szerkesztőség nem erősítette meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik