Belföld

GVOP: 1,5 milliárd forint négy nyertesnek

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) meghirdetett pályázatán négy intézmény és cég nyert el, informatikai beruházásra 1,5 milliárd forint összegű támogatást.

Az európai uniós és nemzeti támogatást az egri, a pécsi, illetve a veszprémi önkormányzat, valamint a nyíregyházi Marsó Ipari Kereskedelmi Szolgáltató Kft. hasznosíthatja – jelentette be Koczkás László, az Információs Társadalom Kht. ügyvezető-igazgatója.

A helyhatóságok információ-szolgáltató tevékenységük megújításához, míg a Marsó Kft. vállalatirányítási rendszerének korszerűsítéséhez kap anyagi forrást – mondta a közhasznú társaság vezetője, amikor átadta a támogatásról szóló dokumentumot Poroszka Ottónak, a nyírségi vállalkozás ügyvezető-igazgatójának. Hozzátette: a négy nyertes együttesen 1,8 milliárd forint összegű fejlesztésének több mint 83 százalékát teszi ki a másfél milliárdos támogatás.

Koczkás László tájékoztatása szerint az operatív program keretében meghirdetett hét információs társadalom és gazdaság-fejlesztési pályázatra szeptember végéig 256 kérelem érkezett be. A legnépszerűbb a vállalaton belüli elektronikus üzleti rendszerek fejlesztését szolgáló pályázati lehetőség, amelyre 116 cég jelentkezett. Összegszerűen viszont az önkormányzatok kérték eddig a legtöbb támogatást, 49 helyhatóság 18,4 milliárd forintos uniós forrást igényelt.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium pályázatainak kezelésére létrehozott Információs Társadalom Kht. ügyvezető-igazgatója kiemelte: az idén a pályázók 7,66 milliárd, míg 2004 és 2006 között 34,99 milliárd forint támogatásra számíthatnak informatikai fejlesztésük megvalósításához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik