Belföld

Három közigazgatási vezetőt menesztett Gyurcsány

A kijelölt miniszterelnök hétfőn azonnali hatállyal menesztett három közigazgatási hivatalvezetőt, köztük a Fővárosi Közigazgatási Hivatal első emberét.

A menesztésről szóló levelet hétfő délután adták át a belügyminiszternek, amely szerint Felkai Lászlónak a Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetőjének, Szekeres Antalnak, a Hajdú-Bihar Megyei Közigazgatási Hivatal vezetőjének, és Petrik Jánosnak, a Pest Megyei Közigazgatási Hivatal vezetőjének megbizatását szeptember 28-ai hatállyal megszüntetik – írja a szerdai Népszabadság. Felkai László utódjáról már döntés is született: Forgács Imrét, a Miniszterelnöki Hivatal európai integrációs irodájának főcsoportfőnökét nevezték ki.

A lap szerint lehetséges, hogy az elbocsátás hátterében a fővárosi önkormányzat kormánypárti többségének és a hivatalvezető nézetkülönbsége állhat. Felkai Demszky összeférhetetlensége ügyében érdemben véleményt nyilvánított, amelyben a két posztot összeférhetetlennek tartja.

Felkai mellett menesztették Petrik Jánost, a Pest Megyei, illetve Szekeres Antalt, a Szabolcs Megyei Közigazgatási Hivatal vezetőjét is. Szekeres az MTI-nek elmondta: szabadsága idején rendelték be hivatalba, ahol a BM humánpolitikai helyettes államtitkára adta át a belügyminiszter azonnali hatályú felmondó levelét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik