Belföld

Kedden döntenek Kulcsár szabadon engedéséről

Szabadlábra helyezési kérelmet nyújtott be az ügyészségre Kulcsár Attila ügyvédje, mert védence előzetes letartóztatásának határideje szeptember 30-án lejár. Az ügyészség kedden foglal állást a kérelemről.

Zámbó Gyula ügyvéd szerint nem állnak fenn azok a körülmények (szökés vagy összejátszás lehetősége), amelyek ilyen kényszerintézkedést indokolnának. Ihász Sándor fővárosi főügyész ezzel kapcsolatban hétfőn este egy televíziós műsorban közölte, hogy kedden foglalnak állást a volt bróker kérelméről.

Kulcsár Attila ügyvédje a bűnügyi műsorban cáfolta azt az információt, hogy védencét megfenyegették volna. “Ez nem igaz, hiszen ő előzetes letartóztatásban a fővárosi büntetésvégrehajtó-intézetben van, oda azért elég nehezen jutna el egy ilyen dolog” – mondta Zámbó Gyula.

Perre készülnek a megvádoltak

A Magyar Hírlap információi szerint Közösen fognak rágalmazási pert indítani a Magyar Nemzet ellen azok a rendőrtisztek, akik sérelmezik, hogy a lap publikálta Kulcsár Attilának az ügyészek előtt tett állítólagos vallomását, amelyben az álbróker azzal vádolta meg őket, hogy segítettek neki, és egyes dokumentumok eltüntetésében együttműködtek vele. Az érintett rendőri vezetők még a héten egyeztetnek arról, hogy milyen címen indítanak pert. A lap úgy tudja, a helyreigazítási kérelemtől eltekintenek, viszont nagy valószínűséggel jelentős összegű kártérítést kérnek a Kulcsár-vallomást közlő napilaptól.

Baja Ferenc újra tiltakozik

Baja Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal MSZP-s politikai államtitkára hétfőn közleményben hangsúlyozta, hogy minden alapot nélkülöz Kulcsár Attilának a Magyar Nemzetben publikált vallomása. A napilap hétfői írása szerint Baja baráti kapcsolatot tartott fenn Kulcsár Attilával, akitől több tízmillió forintot vett át jellemzően éjszaka egy az Újpesti rakpart 1. szám alatt lévő lakásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik