Belföld

Betiltották a bolgár fapados céget

A bolgár gazdasági rendőrség a múlt héten bezáratta a bulgáriai fapados légitársaság, a Bexx Air irodát miután megállapította, hogy nem rendelkezik a szükséges engedélyekkel , miközben a cég vezetői szerint a kormány eljárása törvénytelen - írja a BBC Online.

A Bexx Air vezetője, Dirk Wiesmann elmondta, hogy a cége és olcsó repülőjegyei (Belgiumba és Németországba 50 euróért kínálnak utakat) ellen indított eljárás illegális volt. „Ezt a bíróságon be is fogjuk bizonyítani és természetesen 5,2 millió eurós kárigényünket is benyújtjuk.” – fenyegetőzött Wiesmann

A Bexx Air weboldalán megjelenő közleményében, azt üzenik a ügyfeleiknek, hogy november 8-ától ismét indulnak repülőik és az elmaradt utakért kárpótolni fogják a 900 repülőjegy tulajdonosát.
A Bexx Air közleményében azt igyekszik sugallni, hogy a rendőrségi intézkedések mögött anyagi érdekeltségek lehetnek.
A cég elsősorban a nemzeti utazási iroda szövetségre és az állami tulajdonban lévő Bulgaria Air légitársaságra gyanakszik, amelyek átlagosan 200 eurós áron kínálják repülőútjaikat Európába.

A bolgár kormány ettől függetlenül kijelentette, hogy a rendőrség eljárása teljes mértékben legális volt. Dimitar Dimitrov a közlekedési minisztérium szóvivője rámutatott, hogy a Bexx Airnek hiányzott mind a négy típusú engedélye, amire a törvényes turisztikai üzlethez szükség van Bulgáriában. „Ha szeretnék legalizálni a vállalkozásukat mi minden lehetséges eszközzel segíteni fogjuk őket. Még a szükséges bürokráciai utat is megkerülhetjük.” – mondta a szóvivő.

Addig is, amíg a bürokratikus akadályok nem hárulnak el a társaság elől a Kelet Európai fapados-piac lehetőségeit három légitársaság a lengyel Polonia, a szlovák SkyEurope és a magyar Wizz Air használhatja ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik