Belföld

Rangos kiállításokkal indul az őszi aukciós szezon

Szeptember 18-án, a Belvedere Szalon művészeti aukciójával kezdetét veszi az őszi műkincs-árverések sora. Egyúttal fontos kiállítások is megnyíltak, és a Kieselbach Galéria gondozásában megjelent a Modern magyar festészet című album második kötete is.

A tavaly megjelent reprezentatív album folytatásaként megjelent a Modern magyar festészet 1919-1964 című kötet – mutatta be a 840 oldalas albumot a szerkesztő Kieselbach Tamás szeptember 17-én. A második kötet megjelenésének alkalmából “A modern magyar festészet legszebb képei” című kiállítás is megtekinthető a Kieselbach Galériában szeptember 18-26 között.

A kötetben található 1526 reprodukció 192 magyar festő alkotása, és 70 múzeum illetve 180 magángyűjtemény anyaga alapján készült. Ebből mintegy 200-at mutat be a galéria szombaton nyíló kiállítása.

Gyémánt-kiállítás

Ezzel párhuzamosan egy másik nagyszabású magyar tárlat is látható most Budapesten, a Volksbank Rt. Istenhegyi úti galériájában. Gyémánt László kiállítása október 25-ig látogatható (a megnyitóra szeptember 7-én került sor, a művész jelenlétében). A külföldi múzeumoktól és magángyűjtőktől kölcsönkért retrospektív anyag több kiemelkedő portrét és a művész külföldi (amerikai, londoni, németországi) pályafutását végigkísérő képet bemutat.  

Kezdődnek az aukciók

A rangos kiállítások a hagyományos őszi aukciós nyitányaként is felfoghatók. Szeptember 18-án a Belvedere Szalon művészeti aukciója nyitja a sort, majd a BÁV, az Abigail és a Nagyházi Galéria árverései következnek. Hogy csak a fontosabbakat említsük, a Mű-Terem Galéria következő aukciója október 1-jén, a Kieselbach és a Polgár Galéria árverése október 12-én lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik