Belföld

Kifizetnék a metróellenzőket

Kifizetné a metróépítést perlő civil szervezetek 1,7 millió forintos eljárási költségét a beruházást támogató Magyar Metró Társaság - tájékoztatta a civil szervezet csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint az összeget erre a célra már ügyvédi letétbe helyezték. A Magyar Metró Társaság, mint civil szervezet 1997-ben azzal a célkitűzéssel alakult, hogy támogassa a 4-es metróvonal megvalósítását.

Mivel egyes civil szervezetek pert kezdeményezve megtámadták a metróépítést engedélyező egyik közigazgatási határozatot, a határozat nem emelkedhetett jogerőre a korábban remélt időpontban, és így a kivitelezést megelőző közbeszerzési eljárások is késnek. A Közlekedési Főfelügyelet 1,7 millió forintos eljárási költséget állapított meg a pert kezdeményező egyesületek terhére – olvasható a közleményben.

A Magyar Metró Társaság segítséget kíván nyújtani a peres eljárások mielőbbi jogerős lezárásához. Ezért felajánlja, hogy amennyiben a pereskedő civilek a jogorvoslati eljárást bármely jogi úton véglegesen megszüntetik, és ezt hitelt érdemlően bizonyítják, akkor kifizetik részükre az eljárási költséget.


Korábban a felperes civil szervezetek az engedélyező közigazgatási határozatot támadó kereseti kérelmük mellett a közigazgatási határozat végrehajtásának felfüggesztését is kérték. Ezt azonban a Fővárosi Bíróság soron kívül meghozott végzésével elutasította. A Fővárosi Bíróság álláspontja szerint jogszerű volt a közigazgatási határozat azonnali végrehajtásának elrendelése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik