Belföld

Xphone – új szereplő a telefonpiacon

Az Xphone a Matáv körzeteiben érhető el a vezetékes telefonnal rendelkezők számára. A szolgáltatást elindító Externet Kft. elsősorban az üzleti igényeknek megfelelően alakította ki a szolgáltatást.

Budapest, 2004. szeptember 15.: Az ECONET-csoportba tartozó Externet Kft. a mai napon bejelentette, hogy szeptember 13-án elindította kedvezményes vezetékes telefonszolgáltatását Xphone néven. A szolgáltatás a Matáv körzeteiben helyi hívások, belföldi távhívások, a mobil-szolgáltatók, valamint a nemzetközi hívások viszonylatában biztosítja a kedvezményes hívások lehetőségét. Az Xphone kedvező percdíjai révén 20-30%-kal csökkenthetők a vezetékes telefonköltségek.

„Az Xphone a választás lehetőségét biztosítja ügyfeleinknek. A törvényi szabályozás ma már mindenkinek lehetővé teszi a telefonszolgáltatója szabad megválasztását. Cégünk ezt a lehetőséget mérsékelt percdíjakkal és kedvező szerződéses feltételekkel támogatja. A termék kialakításakor kiemelten kezeltük az üzleti fogyasztók igényeit, az Xphone csúcsidőben, vagyis az üzleti célú telefonok fő idején is igen kedvező díjakat kínál. Ügyfeleinkkel határozatlan idejű szerződést kötünk és nem kérünk belépési díjat.” – mondta Hegyes Zoltán, az Externet Kft. ügyvezető igazgatója.

A szolgáltatás igénybevételének módja előnyös az üzleti felhasználóknak. A szerződést követően az ügyintézést az Externet Kft. végzi, vagyis az ügyfél meglévő készülékei és telefonközpontjai semmiféle beállítást, beavatkozást nem igényelnek. Nincs előhívó szám: az ügyféltől indított hívások a szerződés szerinti relációkban már automatikusan az Xphone-on keresztül futnak. Az ügyfél részéről beruházási igény nincs, sem eszközök, sem a munkatársak oktatása tekintetében. Mivel a szolgáltatás igénybevétele előtt nem kell előhívószámot tárcsázni, nem fordulhat elő, hogy az ügyfél figyelmetlenségből drágábban telefonál, mint ahogyan azt tehetné. Nagyobb létszámú munkahelynél csak az ebből eredő megtakarítás is jelentős tétel lehet.

„Természetesen az Xphone valamennyi előnyös feltétele a magánszemélyek számára is ugyanúgy igénybe vehető, és számítunk is arra, hogy nagy számú magánszemély lesz az ügyfélkörünkben.” – mondta Hegyes Zoltán. „A szolgáltatásunk egyes elemei – a bevezetés egyszerűsége, az előhívó számok elhagyása – okán azonban mégis hangsúlyozzuk, hogy a vállalkozások és intézmények számára különösen ésszerű megoldást kínál az Xphone a kedvezményes vezetékes telefonszolgáltatók között.”

Az Xphone-t egy webszolgáltatás is kiegészíti: egyrészt egy mindenki által látogatható informatív weboldalt indított az Externet Kft. www.xphone.hu címen, másrészt minden szerződött ügyfél egy személyre szabott webfelületen díjmentesen tekintheti meg az aktuális egyenlegét.

A kedvezményes telefonszolgáltatások a telekommunikációs piac liberalizációjának köszönhetően jöttek létre, amely szerint minden vezetékes telefont használó személy élhet a szolgáltató megválasztásának jogával. E liberalizációs folyamatban jelentős dátum 2004. szeptember 1., amelytől kezdve már a szolgáltatások közvetítői is szabadon megválaszthatók, s lehetővé vált, hogy egyes relációnként más és más szolgáltatót vegyünk igénybe. Ez azt is lehetővé teszi, hogy ha egy személynek vagy cégnek szerződése van az eddigi szolgáltatójával egy adott relációra vonatkozó különleges kedvezményre, úgy ennek az előnyös relációnak a megtartásával választhat más szolgáltatót, más relációkra.

Az Externet Kft. közel egy évtizede működik, mint országos Internet-szolgáltató, s a társaság az itt szerzett tapasztalatait is felhasználja, hogy az Xphone-t egy magas szintű, 24 órás ügyfélszolgálattal támogassa.

X X X

A szerkesztők figyelmébe

Az Externet Kft-ről
Az Externet Kft-t 1996-ban alapították magyar magánszemélyek. A cég az alapítása óta az Internet-szolgáltatás területén működik: vezető terméke a lakossági és az üzleti Internet-elérés biztosítása, amely további szolgáltatásokkal egészül ki, úgymint szerver-hosting, tárterület biztosítása, domain kezelés. Az Externet Kft. működése országos hatókörű: Magyarország teljes területén elérhetők a szolgáltatásai. A szolnoki székhelyű társaság nemrégiben Budapesten nyitott ügyfélszolgálati irodát. Az ECONET Rt. 2004-ben megvásárolta az Externet Kft. 100%-os üzletrészét, ezzel a társaság az ECONET-csoport tagja lett.

Kapcsolat:
Hegyes Zoltán
ügyvezető igazgató
Externet Kft.
Tel: 237-1860
E-mail: externet@externet.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik